Nazorg Tattoo

Tattoo Nazorginstructie

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week.
Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.

Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.

Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een wondspray, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparante folie.

Als de tatoeagewond met een steriel kompres ( niet doorzichtig ) of met vettige zalf en huishoudfolie is afgedekt is kunt u het kompres of de folie na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

De wondspray of zelfklevende transparante folie moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen). U kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de folie ontstaat, kan de folie er eerder afvallen.

Behandel de tatoeagewond dan als volgt:

  1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
  2. Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.
  3. Dep de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
  4. Smeer de tatoeage desgewenst (met schoon gewassen handen) in met de zalf, die u van de tatoeëerder heeft meegekregen. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
  5. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
  6. Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.
  7. Draag nooit bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond.
  8. Vermeid tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijke zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
  9. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingtijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
  10. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of pijn altijd contact op met de huisarts.