© 2018 by Zoë Dörr. 

HET PROCES

Het proces gedurende de applicatie van de tattoo bestaat uit dat inkt onder de huid is geïnjecteerd met fijne naalden en pigmenten.  Dit creëert een permanent beeld dat levenslang aanwezig zal zijn. 

De inkt en pigmenten moeten aan strenge eisen voldoen. De eisen worden gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteiten. 


Voordat de tattoo is gezet, is de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. De huid wordt geschoren als dit nodig zal zijn. Een tattoo zetten moet zo hygiënisch mogelijk gedaan worden, omdat de naald door je huid heengaat ook al wordt de naald maar één keer gebruikt. De naald moet uit een steriele verpakking zijn en mag niet met blote handen aangeraakt worden.

 

De inkt die gebruikt wordt, moet ook steriel zijn. De inkt wordt voor jouw tattoo in kleine cups gegoten en word alleen voor jouw tattoo gebruikt. Inkt dat over is, wordt weggegooid door ons. Papieren doekjes worden ook gebruikt tijdens het zetten van een tatoeage. Natuurlijk zijn de doekjes schoon en worden ze onmiddellijk na gebruik weggegooid. De tattoo artiest moet handschoenen dragen tijdens het zetten van jouw tatoeage en vervangen deze handschoenen wanneer ze wat anders aanraken dan de tattoo machine, jouw huid of het papieren zakdoekje. 

Daarna krijgt het getatoeëerde gebied een nodige nazorg en het gebied wordt afgeplakt.